Wednesday, 28 September 2011

WORDLESS WEDNESDAY - SOCIOLOGY

Assalamualaikum semua~~



Wordless Wednesday aku hari ni nak cita pasal subjek baru yang aku belajar untuk sem 3.. Subjek SOCIOLOGY ni memang best aku habaq kat hangpa.. Enjoy habis belaja subjek ni.. Banyak aktiviti yang tutor suruh buat.. Ni ada la sekeping dua tiga gambar semperna TRADISIONAL CUSTOMS RUNWAY..




Kenapa TRADISIONAL CUSTOMS RUNWAY ?? nampak macam pelik je bunyinya kan.. Haa,meh sini aku nak habaq ape ke bende TCR ni.. TCR tu kteorang kena pakai baju tradisional masing masing.. Sebab kelas aku 1 Malaysia.. Melayu, Cina, India ada so kena la tunjuk baju tradisi kaum masing masing..




So keluar la saree, cheongsam, baju kurung, baju melayu, dotti and etc yang sudah sekian lama dok teperap dalam lemari tu.. Then kena buat fashion show mengikut baju yang kteorang pakai.. Kena buat "kucing jalan" (catwalk) wahhhh bukan senang nak tunjuk bakat macam ni.. haha




Alhamdulillah,majlis berjalan dengan lancar.. * majlis berjalan ke berlangsung? erkk, sama je kan.. janji ada yang faham cukup la.. hahaha



Terimalah pencuci mata untuk korang.. :)




* wajib dimulakan dengan gambar tuan punya tanah ni hokeyh.. *sila tutup mata klu rasa meluat hahaha










roommateKU 









classmate yang happening



Last but not least,


with my twins ;)

Till Here,
Sekian Terima Kasih..

Sunday, 25 September 2011

Mungkin Yang Terakhir




kalau nak dengar open new tab okeyh,.klik je kat tajuk tu..


Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir


Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan

Tuesday, 20 September 2011

I'M SORRY MR. BARNEY

Aku menangis bukan kerana aku memerlukanmu, bukan kerana mahu kau kembali kepadaku, tetapi kerana akhirnya aku menyedari bahawa aku terpaksa belajar untuk melepaskan kau pergi..








Kamu.. boleh aku bertanya..?
Kamu bahagia di sana? Kamu gembira di sana? Senyumkah kamu di sana? Tawa kah kamu di alam tanpa ku? Telah ketemu kah selaut bahagia yang kamu cari, seluas angkasa indah yang kamu dambakan? Sejuta ketenangan hati yang kamu impikan?



Kamu.. boleh aku bercerita..?
Aku disini tidak berhenti memikirkanmu.. Aku merindui kenangan yang telah kita bina bersama.. Aku merindui  gelak tawamu, usikan manjamu.. Tapi, semua itu hanya tinggal kenangan.. Aku sedang belajar untuk melupakan semuanya even bagiku ianya amat sukar untuk ku lakukan..



walaupun aku masih menyayangi kau,
walaupun aku masih memerlukan kau,
walaupun aku masih mengharapkan kau,
walaupun setiap hari aku merindui kau,
tetapi aku terpaksa menerima kenyataan ini..



p/sss : kalau ada jodoh kita jumpa lagi..

Thursday, 15 September 2011

National day's + 1 Malaysia

Assalamualaikum semua..



Hari ini mood rajin aku dah datang.. So,akan terhasil la sebuah blog yang dah lama bersawang ni.. wah,bersawang macam kulit bawang lah muahaha



Ok,back to the point.. Hari ini my college ada buat SAMBUTAN HARI KEMERDEKAAN & HARI 1 MALAYSIA.. So bila dah ade majlis-majlis rasmi macam ni mesti la ada competition kan.. Aku punya kelas ada amik bahagian koir semperna merdeka..




Ramai yang buat persembahan dengan baik.. Even my group tak menang tapi kita semua dah buat yang terbaik..masuk untuk hantar wakil je.. bak kata orang menang atau kalah tu kan adat pertandingan..





Aku pon malas nak menaip panjang berjeler dan berjuntai so aku pertonton kan gambar masa majlis tadi..


Terimalah.. jeng jeng jeng ~~~



capital M for MYERA


♥ MALAYSIA 


1 MALAYSIA


♥ gegel sume * kiss ckit mwaaah *


L.O.V.E.R






♥ M * like this pic hokeyh*





Lastly,untuk korang yang baca blog aku ni.. hehe


LOVE you all


Till here,sekian terima kasih..

Wednesday, 14 September 2011

Kehidupan Kita Memerlukan Pedoman


Lihatlah di sekeliling kamu dan teguhkan pendirianmu,
sepanjang hidup dan usiamu jangan mudah berputus harapan,
senyum yang kau berikan dan air mata yang kau titiskan,
simpan…jadikan TAULADAN..
segala yang kau pandang dan dengar,
simpan…buat PEDOMAN..





Perkataan yang lemah lembut itu melembutkan hati yang lebih keras dari batu batu,
Perkataan yang kasar akan mengasarkan hati yang lebih halus dari sutera..







Kegagalan pertama tidak bermaksud akan terus gagal selamanya..
Tetapi ianya akan membangkitkan cita cita yang bersemangat lagi teguh bagi sesiapa yang pernah mengalaminya..







1000 mancis tidak menerangi kau di dalam kegelapan buat selama lamanya,
tetapi cahaya keimanan dapat membawa kau ke jalan kesenangan..







Adalah lebih baik memiliki wajah yang hodoh dari lidah yang hodoh,
kerana wajah yang hodoh tidak mungkin boleh menyakiti hati orang lain,
tetapi lidah yang hodoh boleh mengeluarkan kata kata yang melukakan..






Senyum di dalam kesedihan memberi 1000 persoalan untuk ditafirkan..
Tapi senyum dalam kegembiraan memberi 1000 jawapan kepada persoalan..






Keikhlasan seumpama seekor semut hitam dia atas batu hitam di malam yang amat kelam,
ianya wujud tapi amat sukar dilihat..
Jangan tertipu dengan terangnya bulan kerana di sebalik terang itu banyak kegelapannya..




Last but not list " YANG BAIK JADIKAN TELADAN,YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN "