Thursday, 30 June 2011

Si Kecil Molek SELENA GOMEZ :P


Selena Gomez - Who Says (lyrics)

si selena yang comeyy~~

Wouldn't wanna be anybody else, hey 
You made me insecure,
Told me I wasn't good enough.
But who are you to judge,
When you're a diamond in the rough
I'm sure you got somethings,
You'd like to change about yourself.
But when it comes to me,
I wouldn't wanna be anybody else

La na na na na na na na na na na na na
La na na na na na na na na na na na na

I'm no beauty queen,
I'm just beautiful me.

La na na na na na na na na na na na na
La na na na na na na na na na na na na

You've got every right,
To a beautiful life.
Come on!

Chorus:
Who says,
Who says you're not perfect,
Who says you're not worth it,
Who says you're the only one that's hurting,
Trust me,
That's the price of beauty,
Who says you're not pretty,
Who says your not beautiful,
Who says.

It's such a funny thing,
How nothings funny when it's you.
You tell me whatcha you mean,
But then keep whiting out the truth.
It's like a work of art,
That never gets to see the light.
Keep you beneath the stars,
Won't let you touch the sky.

La na na na na na na na na na na na na
La na na na na na na na na na na na na 
I'm no beauty queen,
I'm just beautiful me.

La na na na na na na na na na na na na
La na na na na na na na na na na na na

You've got every right,
To a beautiful life.
Come on!

Chorus:
Who says,
Who says you're not perfect,
Who says you're not worth it,
Who says you're the only one that's hurting,
Trust me,
That's the price of beauty,
Who says you're not pretty,
Who says your not beautiful,
Who says.

Bridge:
Who says you're not star potential,
Who says you're not presidential,
Who says you can't be in movies,
Listen to me, listen to me,
Who says you don't past the test,
Who says you can't be the best.
Who said,
Who said,
Would you tell me who said that,
Yeah~
Who said?

Chorus:
Who says,
Who says you're not perfect,
Who says you're not worth it,
Who says you're the only one that's hurting,
Trust me,
That's the price of beauty,
Who says you're not pretty,
Who says your not beautiful,
Who says.

Chorus:
Who says,
Who says you're not perfect,
Who says you're not worth it,
Who says you're the only one that's hurting,
Trust me,
That's the price of beauty,
Who says you're not pretty,
Who says your not beautiful,
Who says.

Monday, 27 June 2011

Perak Darul Ridzuan

Hye Korangg !!

Hari tu aku tak bgtau percutian "honey moon" kn..so ni aku nak bgtau yang aku pegi bercuti ke Teluk Intan,Perak..ape ade kat sana?? 


Jom Tengok Ni :



Cantik kan pemandangan sawah padi ni..hijau je..sejuk mata memandang..masa aku datang padi semua dah tak ada..ni pon pegi curi curi tengok sawah padi orang..haha


Cer teka..cer teka menara apa ni? menara taming sari? menara gading? owh,bukan sama sekali tapi ni Menara Condong..nampak condong tak? erm,boleh la kn..


pemandangan waktu malam


pic tuan empunya blog harus hado.. :)


lagi dan lagi..


Last but not least,terimalah gamba kembar aku..=)

muka tak sama kan..memandai je sapa yang cakap kembar tu..hehe


Sekian~~

Bye Korangg !!!

Sunday, 19 June 2011

Selera Utara Naa~~ =)

Assalamualaikum Korangg !!

Aku dah pun sampai ke destinasi "Honey Moon"..Honey Moon ke??banyak la kau punya honey moon myera oiii...haha...actually,sebelum cuti sem lagi aku dah plan nak ikut CLASSMATE aku yang merangkap kepada MEMBER merangkap kepada TWINS ikut balik dia punya kampung..sebab apa aku nak ikut??sebab aku nak merasa balik kampung orang lain..ala ala tukar angin la kn..hehe

Ok lah,hari ini kakak member aku ni tunang..so,ada la majlis cikit..majlis dibuat secara kecil kecilan saje..katanya baru tunang..nak kawin nanti baru buat besar besaran..kalahkan majlis Dato' Siti Nurhalizah ok..haha

Entry ni bukan nak cerita pasal majlis tunang ni..tapi nak cerita pasal dieorang punya masakan..aku kan orang Selatan,sekali sekala teringin jugak nak makan masakan orang luar dari selatan..hehe..

Menu For Today Is:

Sambal Udang

Sambal udang dia sama macam sambal kat tempat lain..memang sodap..

Kerabu Kerang

Sungguh sedap kerabu mak cik ni..nak belaja boleh?? :)

Masak Lemak Cili Api..kantoi search kat google..hehe

Hah,yang ni memang Terbaik Wokkkk !! secukup rasa..berketul ketul ayam aku tibai..sedap kott..dah la lembut,pedas lak tu..pehh,marveless lah nyahh~~

Memang kenyang la aku hari ni..lepas makan tu ada niat nak sambung makan untuk kali ke2 dan ke3 dan mungkin ke Yang Tak Terkira..haha..pape pun makanan kat sini memang ikut tekak yang suka makan tuh..muahaha

Soooo Gooood~~

Nak tahu aku honey moon kat mana?? Tunggu sampai muak ok..

p/sss: saya rindu awak lah wahai kumbang~~

Bye Korangg !! =)

Friday, 17 June 2011

Dah Habis Exam?? Nak Bercuti?? Silakan~~~ =)

Assalamualaikum Korangg!!!

Sebelum tu aku mulakan dengan DEEP BREATHING EXERCISE dulu..tarik nafas melalui hidung..tahan 5saat..dan lepas slowly..ini menandakan aku dah boleh bernafas dengan lega..tanpa ade ganggu habukk..muahahah



Hari ni exam aku dah pun habis..sebelum hari exam sampai memang tak ada semangat langsung la nak study sebab dah dapat tahu after exam boleh cuti..so,memeii (memang) mood pun dah lari tah ke mana la kan..study punya study memang tak lekat kat otak pun..lalu macam angin je..haha

But,bila dah sampai hari exam (hari ni) alhamdulillah....semuanya ok saja..cuma ade la yang kureng ok ckit..tapi biasa la kan..tak semua yang kita jawab tu betul..

Aku dah jawab dengan bersungguh sungguh..now,aku tawakal saja..amboi,skemanya ayat kau myera..haha..

Then,lepas ni aku dah boleh cuti..even cuti 2 minggu je tapi cukup la untuk ber'Cuti Cuti Malaysia..kononnya la kann...nak bercuti ke mana??dengan siapa??tungggguuuuu~~~

Hokeyh la,Bye Koranggg !!

Sunday, 12 June 2011

~~Wedding Day~~

Hari ini aku pegi wedding cousin member aku..dekat area Shah Alam..tapi dia punya wedding buat kat Dewan Sirim Shah Alam..weekend ni aku tak ada keje nak buat so follow jela membe aku ni..hehe

Kalau bab pegi keja kawin ni memang aku suka..nak tau sebab ape??sebab dapat makan FREE u know..hahaha...bukan senang orang nak bagi kita makan free kan..tu baru 1 sebab..sebab lain boleh tengok pengantin dia cantik & hensem tak..lepas tu,boleh tengok baju baju yang dia pakai..baju baju pengantin kan lawo lawo..pastu mula la berangan kalau tuan punya diri yang pakai..muahaha

Ok la,aku malas nak m'bebel panjang panjang..tengok jela gambar yang sempat diambil ni ok..

empunya blog hehe

ni la membe aku.. mia & wiwi

time nikah

Ciuman suami buat si isteri..muahhhh

Ni majlis resepsi belah perempuan..ala2 vintage gitu..

cantik gaun putih tu..mcm babydoll..-__-

pengantin datang naik kete klasik hijau

syg,u punye make up dah cair la..meh i lap kn meh..sweet kn..hehe

then,yang ni plak belah lelaki

aku suka tengok uncle ni..sebab muka dia macam ucop wilcha..soley soley~~

KAMI THE GENG..hehe

Thats all..The End !!

Bye Korangg !!!

Friday, 10 June 2011

KL Gangster La Sangat !!!

Aku mulakan cerita aku dengan gamba gamba aku yang agak  AYU ari nie..Ayu ker???kakau tak ayu pon ade aku kesah..muke aku,bukan muka kau pun kn..hehe


muke excited nk tgk KLG  -__-

ni anis kawan aku..die tak tgk dgn aku sbb nk tgk dgn BF die katanya

Kenapa aku ckp aku ayu ari nie??sebab aku b'baju kurung..hehe..ari jumaat kan biasa la..kena la sopan ckit kan daripada ari biasa..Jumaat kan penghulu segala hari..

Ok,back to the point..

KL Gangster


Ok,cte nie boleh la layan..kalau dibagi 5markah penuh,aku bagi 2.5 jela..sebab ape??sebab cte die tak menarik perhatian aku pon..tp ape die kesah kn..bkn buat cte untuk aku sorang tgk..ye doq??hehe

Dalam cerita nie yang tak bestnya pelakon2 die xberapa nak gangster la der..muke sume muke AL-BAIK BAIK je..agak tidak sesuai disitu ye..n kalau boleh bagi la pelakon yang badan tough ckit..baru la orang tgk pon gerun..dan baru la gengster..


tough badan kau aaron..peluk pon sodapp...hehe


Mesej yang aku dapat dalam cerita nie ialah kerana DUIT adik beradik sanggup bermusuhan..then,kerana dendam adik sendiri jadi mangsa keadaan..

Overall,cerita nie memuaskan..kepada sesiapa yang belum tengok tu pegi la panggung cepat2 sementara stok masih ada..hehe

Wa Boleh Simpan Wa Punya Sengat,
Wa Sudah Penat..

Bye Korangg !!!

Thursday, 2 June 2011

Pepatah Elizabeth Stoddard

Seorang wanita akan 
memandang rendah
terhadap lelaki yang
 menyatakan cinta kepadanya,
kecuali kalau memang 
lelaki itu yang diharapkannya..